Δεν είναι «τρίχες» η έντονη τριχοφυία!

interior background(1)
arthra picture trixofiia(1)

Οι άνδρες έχουν αυξημένη τριχοφυία σε σχέση με τις γυναίκες λόγω της δράσης της ανδρογόνου ορμόνης (τεστοστερόνη) στον οργανισμό τους.

Υπάρχουν όμως και γυναίκες που γεννιούνται ή που κατά τη διάρκεια της ζωής τους αποκτούν πιο πυκνές, πιο μακριές, πιο σκουρόχρωμες τρίχες από το σύνηθες, λαμβάνοντας υπόψιν την κληρονομικότητα σύμφωνα με τη φυλή τους αλλά και την οικογένεια.

Οι γυναίκες οι οποίες έχουν έντονη, ανεπιθύμητη τριχοφυία σε περισσότερα σημεία του σώματός τους (πλάτη και οσφύ, πρόσωπο, ανάμεσα στο στήθος, λαιμό κλπ), έχουν σοβαρό λόγο να επισκεφθούν έναν Ενδοκρινολόγο για να ελέγξουν το ενδοκρινικό τους σύστημα, όχι μόνο για λόγους αισθητικούς που και αυτοί δεν είναι αμελητέοι, αλλά και για τα ψυχολογικά προβλήματα που δημιουργούνται σε ένα παιδί, μια έφηβη, μια γυναίκα.

Τα αυξημένα επίπεδα των ανδρογόνων σε μία γυναίκα, μπορεί να οφείλονται στο σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, το οποίο καλό είναι να το εντοπίσουν και να το ελέγξουν εγκαίρως, διότι συνδέεται στενά με μεταγενέστερες επιπλοκές.

Μία άλλη αιτία, είναι η συγγενής υπερπλασία των επινεφριδίων που μπορεί να επηρεάσει το τελικό ύψος των κοριτσιών αν μείνει αδιάγνωστη.

Το σημαντικότερο είναι, ότι εάν οι αυξημένες ανδρογόνες ορμόνες, δεν ρυθμιστούν, εφόσον προηγουμένως διερευνηθεί ο λόγος που προκαλεί το σύμπτωμα, μπορεί αργότερα μια νέα γυναίκα να αντιμετωπίσει σοβαρότερα προβλήματα.