Παρακέντηση όζων θυρεοειδούς

interior background(1)

Υπερηχογραφικά κατευθυνόμενη παρακέντηση με λεπτή βελόνη θυρεοειδικών όζων (FNAΒ)

Η υπερηχογραφικά κατευθυνόμενη παρακέντηση με λεπτή βελόνη θυρεοειδικών όζων (FNA) αποτελεί σημαντική διαγνωστική εξέταση, κατά τη διάρκεια της οποίας λαμβάνονται κύτταρα από τους όζους που αποστέλλονται προς κυτταρολογική εξέταση (βιοψία).

Η παρακέντηση και η αναρροφητική βιοψία με λεπτή βελόνη διενεργείται με την καθοδήγηση του υπερήχου στο σημείο του ύποπτου ευρήματος. Δεν είναι επώδυνη διαδικασία και με τους κατάλληλους χειρισμούς προκαλεί πόνο όσο μια αιμοληψία, διότι ο θυρεοειδής αδένας βρίσκεται ακριβώς κάτω από την επιδερμίδα. Δεν ενέχει κινδύνους και δεν προκαλεί διασπορά καρκινικών κυττάρων.

Το ιατρείο είναι εξοπλισμένο με τον σύγχρονης τεχνολογίας υπερηχοτομογράφο Logic F6 της General Electric υψηλής διακριτικής ευκρίνειας.

Στο Ιατρείο μας διενεργείται υπερηχογραφικά κατευθυνόμενη παρακέντηση με λεπτή βελόνη (FNAΒ) με την ενεργό συμμετοχή έμπειρου και καταξιωμένου κυτταρολόγου.

Ο Ιατρός Δ. Χατζηεμμανουήλ, για την εξυπηρέτηση των ασθενών του επιπλέον των υπηρεσιών του στο Ιατρείο, παρέχει:

Υπερηχογραφικά κατευθυνόμενη παρακέντηση όζων του θυρεοειδούς με λεπτή βελόνη (FNA) σε συνεργασία του Ιατρού με έμπειρο καταξιωμένο Κυτταρολόγο.