Υπερηχογράφημα θυρεοειδούς

interior background(1)

Υπερηχογράφημα θυρεοειδούς αδένα

Το υπερηχογράφημα του θυρεοειδούς αδένα είναι μια απεικονιστική εξέταση την οποία διενεργεί στο ιατρείο του ο κ. Χατζηεμμανουήλ για τη διερεύνηση παθήσεων του θυρεοειδούς και των παραθυρεοειδών αδένων. Είναι μια πολύ αξιόπιστη εξέταση η οποία μπορεί να διενεργηθεί με ασφάλεια ακόμη και σε παιδιά και εγκύους, διότι δεν έχει ακτινοβολία.

Με το υπερηχογράφημα επιτυγχάνεται η ακριβής εκτίμηση του μεγέθους του θυρεοειδούς αδένα, διαπιστώνεται η ομοιογένεια ή μη του παρεγχύματός του και η παρουσία όζων και αναγνωρίζονται αυτοάνοσες παθήσεις, όπως η θυρεοειδίτιδα Hashimoto και η νόσος Graves. Επίσης με την τεχνική του έγχρωμου Doppler λαμβάνονται σημαντικές πληροφορίες για την αγγείωση του θυρεοειδούς αδένα και κάθε όζου χωριστά.

Το ιατρείο είναι εξοπλισμένο με τον σύγχρονης τεχνολογίας υπερηχοτομογράφο Logic F6 της General Electric υψηλής ευκρίνειας.

Εάν κατά την εξέταση ο ιατρός διαγνώσει ύποπτα για κακοήθεια ευρήματα, θα προτείνει τη διενέργεια υπερηχογραφικά κατευθυνόμενης παρακέντησης με λεπτή βελόνη (FNAΒ) με την ενεργό συμμετοχή έμπειρου και καταξιωμένου κυτταρολόγου.

Ο Ιατρός Δ. Χατζηεμμανουήλ, για την εξυπηρέτηση των ασθενών του επιπλέον των υπηρεσιών του στο Ιατρείο, παρέχει:

Υπερηχογραφικά κατευθυνόμενη παρακέντηση όζων του θυρεοειδούς με λεπτή βελόνη (FNA) σε συνεργασία του Ιατρού με έμπειρο καταξιωμένο Κυτταρολόγο.