Ο υποθυρεοειδισμός ως «άλλοθι» για την παχυσαρκία

interior background(1)
arthra picture uperthiroidis(1)(1)

Ο υποθυρεοειδισμός οδηγεί σε απορρύθμιση των μεταβολικών διεργασιών του οργανισμού. Ένα από τα συμπτώματά του είναι η συνεχής και χωρίς λογική αιτία, με βάση τον αριθμό των θερμίδων που καταναλώνει ένα άτομο, αύξηση του βάρους.

Εάν όμως ένα άτομο διερευνώντας τα αίτια της παχυσαρκίας επισκεφθεί Ενδοκρινολόγο, υποβληθεί σε εξετάσεις, διαγνωστεί με υποθυρεοειδισμό και λάβει θεραπεία γι΄ αυτόν, δεν συνεχίζει να παχαίνει λόγω της πάθησης! Εκτός εάν δεν έχει γίνει σωστή ρύθμιση, ή εάν δεν τηρεί τις οδηγίες του ιατρού.

Μετά τη λήψη θεραπείας για τον υποθυρεοειδισμό ένα άτομο παρουσιάζει κλινική βελτίωση δύο με τρεις εβδομάδες από την έναρξή της. Όταν οι τιμές των θυρεοειδικών ορμονών στο αίμα επανέλθουν σε φυσιολογικά επίπεδα, η ικανότητα του ασθενούς να μειώνει ή να αυξάνει το βάρος του δεν διαφέρει με αυτή ενός ατόμου με φυσιολογική θυρεοειδική λειτουργία.

Κατ΄ επέκταση, η αδυναμία απώλειας βάρους μετά τη ρύθμιση δεν οφείλεται στον υποθυρεοειδισμό, αλλά στην συνέχιση της αυξημένης σε θερμίδες διατροφής.